Mitä kilpailukyky on ja miten kilpailuetu saavutetaan? Vieraana Kari Neilimo ja Heikki Nuutila

Tässä podcast- jaksossa Pekka Poukkulan vieraiksi asettuvat vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimo ja kokenut hallitusammattilainen Heikki Nuutila. Aiheina ovat kilpailukyky ja kilpailuetu.

Vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimon mukaan kilpailukyky tarkoittaa, että yritys on samalla tasolla kilpailijoidensa kanssa. Mutta kilpailukyky ei kuitenkaan tarkoita, että erottuisi massasta.

Kilpailuetu taas on kilpailukyky täydennettynä yhdellä tai useammalla positiivisilla erottuvilla tekijöillä, kuten parempi laatu. Mutta kilpailuetua ei ole se, mitä yritys väittää, vaan kuinka asiakas sen ymmärtää ja kokee.

Hallitusammattilainen Heikki Nuutila taas vertaa kilpailukykyä siihen, että jalkapallojoukkue on päässyt 1. divisioonaan. Vasta kilpailuedun saavutettuaan se voi toivoa nousevansa Veikkausliigaan.
Keskustelussa käsitellään myös digitaalisia keinoja, joilla yritykset tänä päivänä usein hakevat kilpailuetua. Samalla monista digitaalisista keinoista on tullut jo edellytyksiä. Ne eivät enää tuo kilpailuetua, mutta niiden puute tarkoittaa, ettei yritys ole enää edes kilpailukykyinen.

Millaisilla keinoilla yritykset sitten voivat hakea kilpailuetua?

Katso ja kuuntele episodi, niin kuulet millaisilla ajatuksilla Kari Neilimo ja Heikki Nuutila lähtisivät hakemaan kilpailuetua.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:

Voit kuunnella episodin myös suosituimmissa podcast-sovelluksissa, kuten Apple Podcast tai Spotify, tämän linkin kautta: https://anchor.fm/letsdoit-fi

Heikki Nuutilaa voit seurata LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/heikki-nuutila-2b38281b/

Pekka Poukkulaa voit seurata LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/ppoukkula/